אוכל

בייגל בריאות מקמח מלא

ממש פשוט להכין את הבייגלים הטעימים אלה ועוד יותר כיף לטרוף אותם. מבפנים הם כמו עננים - רכים רכים ומלאי טעם, ומבחוץ הם מפוצצים בשכבה קראנצ'ית של זרעים ודגנים כיפיים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 13/06/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבייגלים:

1 קילו קמח שמרים בהתפחה מהירה להכנת לחם מלא

750 מ"ל (3 כוסות + 2 כפות) מים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

3 כפות שמן

לציפוי:

שומשום

קצח

שיבולת שועל

פרג שלם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח, המים והסוכר בקערה ולשים 4 דקות במיקסר עם וו לישה (או 8 דקות בלישה ידנית), עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עוד 3 דקות, עד שהשמן נטמע.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.

3 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מהם גליל וסוגרים לטבעת.

4 מרססים או מברישים כל בייגל במים ומצפים בשפע ציפוי. מניחים בתבנית ומתפיחים עוד 20 דקות לפחות, או עד שהבייגלים מתעגלים מחדש. בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות.

5 אופים כרבע שעה, או עד שהבייגלים אפויים כהלכה (כולל התחתית). מצננים לחלוטין ומגישים.