אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לחם עגבניות מיובשות

לחם טרי וביתי הוא אחד התענוגות הגדולים שיש ואין גאווה גדולה יותר מלבצוע לראשונה לחם שאפיתם בעצמכם. נטלי לוין מביאה לכם מתכון ללחם נהדר למתחילים וגם למתקדמים, עם עגבניות מיובשות ובזיליקום

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 30/12/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לחם טרי הוא אחד הדברים שהכי קל להכין בבית – הוא לא דורש יותר מדי מצרכים מסובכים, והריח במהלך האפייה שווה את כל הטרחה. הלחם הבא הוא אחד הלחמים האהובים עלי, ומשלב טעמים איטלקיים של עגבניות מיובשות ועלי בזיליקום. הוא מושלם לטבילה בשקשוקה חמה או סתם בתערובת של שמן זית ובלסמי. שווה לנסות!

מרכיבים :

ל-2 כיכרות גדולות:

750 גרם (5 כוסות + 5 כפות) קמח

500 מ"ל (2 כוסות) מים

15 גרם שמרים יבשים (או 45 גרם שמרים טריים)

25 גרם (1 כף + 2 כפיות) מלח דק

1 כף דבש או סילאן

150 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות גס

1/2 צרור בזיליקום (עלים בלבד), קצוץ גס

מעט קמח לפיזור לפני האפייה

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים, שמרים, מלח ודבש ולשים במשך 8-10 דקות במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק.

2 מוסיפים עגבניות ובזיליקום קצוץ וממשיכים ללוש עוד 2-3 דקות עד שהבצק אחיד והתוספות נטמעות בו בצורה שווה.

3 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.

4 מחממים תנור לחום של 220 מעלות. אם יש לכם אבן אפייה (אבן שמוט) זה הזמן להניח אותה בתנור ולהשתמש בה גם.

5 על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים מכל חלק צורת כיכר.

6 מניחים את הכיכרות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות.

7 מכסים ומתפיחים את כיכרות הלחם במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

8 בעזרת סכין חד מאוד חותכים כמה חריצים בחלק העליון של הכיכרות ומפזרים מעט קמח.

9 האפייה: אופים במשך 12-15 דקות ב-220 מעלות.

10 מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 25-35 דקות, או עד שהכיכרות מזהיבות לחלוטין, מתייצבות, ונשמע קול חלול כאשר נוקשים בעדינות בתחתיתן.

11 מצננים לחלוטין על רשת ומגישים. 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט.

>> סיכום שנה 2014: המנות הכי טובות במסעדות
>> איך מפשירים אוכל קפוא?