אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

בלונדיז תפוזים ושקדים

אם אתם מחפשים משהו מתוק וחדש שירענן את שעת הקפה שלכם, יש לנו תחושה שהבלונדיז האלה יעשו את העבודה. עם נגיעות הדרים חורפיות, שקדים, שוקולד לבן וזיגוג מתוק שיגרום לכם לחייך אל העולם גם ביום הכי אפור

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 16/01/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבלונדיז (תבנית 20*20):

75 מ"ל (שליש כוס) שמן

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

2 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

70 מ"ל (רבע כוס ועוד כף) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז בינוני

קורט מלח

140 גרם (כוס) קמח

100 גרם שקדים, קצוצים גס

100 גרם שוקולד צ'יפס לבן

לקישוט:

2-3 כפות גדושות של אבקת סוכר

1-2 טיפות מים קרים

מעט קליפת תפוזים מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 טורפים יחד בקערה שמן, סוכר, ביצים, וניל, מיץ, קליפה מגוררת ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הקמח, השקדים והשוקולד צ'יפס, ומערבבים רק עד שאחיד.

4 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

5 אופים כ-20-25 דקות עד הזהבה והתייצבות.

6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

7 חותכים לריבועים בגודל הרצוי.

8 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערית קטנה את אבקת הסוכר והמים עד שמתקבלת תערובת סמיכה במרקם של טחינה.

9 מעבירים את הזיגוג לשקית זילוף קטנה ומזלפים פסים דקים על הבלונדיז.

10 מקשטים בקליפת תפוז מגוררת ומגישים.

•  הבלונדיז נשמרות בכלי סגור במקרר כ-5-6 ימים.

• מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

• אפשר להכין את הבלונדיז עם קלמנטינות במקום תפוזים.

>> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות פקאן משגעות

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט