עוגיות סניקרדודלס
סניקרדודלס הן עוגיות חמאה אמריקאיות רכות עם ציפוי מתפצפץ של סוכר וקינמון, ששווה להכין אותן גם בזכות השם החמוד שלהן. ילדים, מי רוצה לטעום סניקרדודלס?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
100 גרם חמאה רכה
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
1/4 כפית מלח דק
1/2 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
180 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
50 גרם סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת קרמית, רכה ואחידה.
3 מנקים את דופנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים פנימה ביצה. מערבלים עד שהביצה נטמעת בתערובת.
4 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
5 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון.
6 יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומגלגלים בתערובת הסוכר-קינמון.
7 מניחים את הכדורים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. פוחסים אותם מעט בעזרת תחתית כוס או אצבעות הידיים.
8 אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים, תופחות, אך עדיין מעט רכות במרכז. מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות:
- שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
- חשוב מאוד לא לותר על המלח בעוגיות, משום שהוא מאזן את המתיקות ומדגיש את הטעמים.
- לעוגיות במרקם נימוח יותר אפשר להשתמש ב-2 חלמונים במקום הביצה.
- אפשר להוסיף תבלינים נוספים בציפוי או בעוגיות עצמן: הל, ציפורן, אגוז מוסקט ואפילו אניס. כל מה שאוהבים – הולך.
המתכון מבוסס על מתכון של Joy of Baking, עם שינויים והתאמות של נטלי, והתפרסם במקור בבלוג עוגיו.נט.