אוכל

עוגת לימון בחושה מזוגגת

לא יודעים מה אתכם אבל אנחנו, כשנופל לידינו מתכון של ארז קומרובסקי, הולכים לחמם את התנור. והפעם: עוגת לימון קלילה להכנה עם זיגוג עדין פשוט ומפתיע. טעים, ברור שטעים

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 21/10/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

לעוגה (תבנית קוגלהוף קטנה או אינגליש קייק גדולה):

חצי כוס סוכר

150 גרם חמאה, רכה

4 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר

1 מכל שמנת חמוצה 27%

קליפה מגוררת מ-3 לימונים

כוס ושלושת רבעי קמח תופח

לסירופ סוכר:

שלושת רבעי כוס סוכר

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

לזיגוג:

100 גרם אבקת סוכר

2-3 כפות וויסקי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף.

2 שמים בקערה גדולה את הסוכר והחמאה ומערבלים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ובין לבין מערבלים עד להיטמעות. מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבלים.

3 מנפים לקערה נפרדת את הקמח התופח. מוסיפים את הקמח לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא לח עם כמה פירורים עליו.

5 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר ומיץ הלימון בסיר קטן עד שהסוכר נמס לחלוטין. כשהעוגה עוד חמה מהתנור דוקרים אותה בסכין חדה בכמה מוקדים ויוצקים את הסירופ. מניחים לעוגה להתקרר ולשתות את כל הסירופ לפני שהופכים אותה על צלחת הגשה.

6 להכנת הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר והוויסקי עד לקבלת ציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים עוד וויסקי או אבקת סוכר. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים להתקשות כ-30 דקות לפני ההגשה.