אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

פאי לימון וקצפת ללא אפייה

בחום המוגזם שמשתולל בחוץ אין לנו יותר מדי איך להילחם, למעט מזגן שפועל 24/7 ומאכלים שעוזרים לצנן את האווירה. מה למשל? פאי לימון ללא אפייה עם קצפת מעולה וצוננת. כבר מרגישים יותר טוב, לא?

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 03/07/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):

200 גרם ביסקוויטים

100 גרם חמאה

לקרם הלימון:

5 גרם (כפית) ג'לטין

25 מ"ל (כף + 2 כפיות) מים

3 ביצים L

150 מ"ל (שני שליש כוס) מיץ לימון

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

קורט מלח

100 גרם חמאה, רכה

לקצפת:

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 משמנים מעט את תבנית הפאי.

2 טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה. ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לתוך תערובת הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם של חול רטוב.

3 מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס ליצירת קלתית. מכניסים להקפאה למשך רבע שעה.

4 מכינים את קרם בלימון: מערבבים בקערית קטנה את הג'לטין והמים ומשהים למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.

5 מעבירים לסיר את הביצים, המיץ, הסוכר, הקליפה המגוררת והמלח, וטורפים היטב.

6 מבשלים את התערובת שהתקבלה על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך (ברגע שמתחיל בעבוע של רתיחה - הקרם מוכן).

>> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים

7 מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוסיפים גם את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין.

8 מסננים את הקרם ויוצקים לתוך הקלתית הקרה. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה.

9 מצננים את הפאי בכלי סגור למשך 1-2 שעות לפחות עד להתייצבות הקרם.

10 מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, אבקת הסוכר, הפודינג והתמצית עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.

11 יוצקים את הקצפת על גבי החלק העליון של הפאי בצורה חופשית. מקשטים בקליפה מגוררת ומגישים.* הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.

* לגרסה נטולת גלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן באותה כמות במקום הביסקוויטים הרגילים.