פאי לימון וקצפת ללא אפייה
בחום המוגזם שמשתולל בחוץ אין לנו יותר מדי איך להילחם, למעט מזגן שפועל 24/7 ומאכלים שעוזרים לצנן את האווירה. מה למשל? פאי לימון ללא אפייה עם קצפת מעולה וצוננת. כבר מרגישים יותר טוב, לא?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
לקרם הלימון:
5 גרם (כפית) ג'לטין
25 מ"ל (כף + 2 כפיות) מים
3 ביצים L
150 מ"ל (שני שליש כוס) מיץ לימון
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
קורט מלח
100 גרם חמאה, רכה
לקצפת:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1 משמנים מעט את תבנית הפאי.
2 טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה. ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לתוך תערובת הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
3 מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס ליצירת קלתית. מכניסים להקפאה למשך רבע שעה.
4 מכינים את קרם בלימון: מערבבים בקערית קטנה את הג'לטין והמים ומשהים למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
5 מעבירים לסיר את הביצים, המיץ, הסוכר, הקליפה המגוררת והמלח, וטורפים היטב.
6 מבשלים את התערובת שהתקבלה על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך (ברגע שמתחיל בעבוע של רתיחה - הקרם מוכן).
>> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים
7 מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוסיפים גם את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין.
8 מסננים את הקרם ויוצקים לתוך הקלתית הקרה. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה.
9 מצננים את הפאי בכלי סגור למשך 1-2 שעות לפחות עד להתייצבות הקרם.
10 מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, אבקת הסוכר, הפודינג והתמצית עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
11 יוצקים את הקצפת על גבי החלק העליון של הפאי בצורה חופשית. מקשטים בקליפה מגוררת ומגישים.* הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.
* לגרסה נטולת גלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן באותה כמות במקום הביסקוויטים הרגילים.