טארט תאנים אפוי בקרם שקדים
אתם מריחים את זה? זה סוף הקיץ שמציץ מעבר לפינה והחגים שמתקרבים בצעדי ענק. הקונדיטורית מאיה רביבו מביאה לכם מתכון לטארט עונתי עם תאנים וקרם שקדים עשיר, שעושה לנו חשק שתשרי כבר יבוא
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבצק פריך:
150 גרם חמאה
3/4 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כוסות (280 גרם) קמח
ביצה
לקרם שקדים:
150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) אבקת סוכר
ביצה
3/4 1 כוסות (165 גרם) שקדים טחונים
2 כפות (20 גרם) קמח
100 גרם שמנת חמוצה (עדיף עם כמה שיותר אחוזי שומן)
להרכבת הטארט:
10-12 תאנים בשלות, חתוכות לחצי
כ-2-3 כפות שקדים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק חוץ מהביצה, עד לקבלת פירורי בצק.
2 מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (שימו לב לא לעבד מדי את הבצק).
3 עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
4 מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצה במהירות איטית ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת.
5 מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח, ומערבבים לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה בתנועות קיפול - עד שהיא מתאחדת עם התערובת.
6 הרכבת הטארט: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ומרפדים תבנית של פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ, או תבנית מרובעת של 22X22 ס"מ.
7 ממלאים את הבצק בקרם שקדים, 3/4 מגובה התבנית. מסדרים את תאנים מעל הקרם, מפזרים שקדים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-30-35 דקות.
המתכון מספיק לכ-12 פרוסות.
שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.