ספינג' של ארז קומרובסקי
גם אם אתם אופים ותיקים וגם אם שמרימופובים קשים - מתכון הספינג' הזה הולך לפתוח לכם את הצ'קרה של הספינג'ים לשארית חייכם. אז יאללה, למה שרק אנחנו נהנה
ארז קומרובסקי | mako אוכל
| פורסם 13/12/20
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
קילו קמח שמרים להתפחה מהירה
800-900 מ"ל מים חמימים
שליש כוס סוכר
חצי כפית מלח
כוס שקדים קלויים, שבורים גס
לטיגון:
שמן תירס
להגשה:
אבקת סוכר טחונה עם מקל וניל
אופן ההכנה:
1 לשים את הקמח עם המים, הסוכר והמלח עד לקבלת בצק רך ואוורירי. מוסיפים את השקדים הקלויים ולשים עוד 2 דקות. מתקבל בצק דביק, וזה בסדר - ככל שהבצק יותר רטוב כך הספינג' יהיה יותר אוורירי.
2 מניחים את הבצק להתפחה של 45 דקות בקערת הלישה. חובטים בבצק ו"מפילים" אותו, ומתפיחים עוד 45 דקות.
3 מחממים שמן תירס בסיר טיגון שטוח ומכינים קערה עם מי קרח.
4 טובלים את הידיים במי הקרח, קורצים חתיכה מהבצק ויוצרים במרכזה חור בעזרת הידיים. מפילים בזהירות לשמן החם ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. ממשיכים כך עד שהבצק נגמר. מוציאים את הספינג' לצלחת עם נייר סופג, ומשם מעבירים לקערת אבקת סוכר עם וניל.
5 מגישים מיד.