לחמניות גבינות צהובות
תנו לארז קומרובסקי קמח וכמה גבינות טובות, צאו לסיבוב וחזרו אחרי כמה שעות (לא הרבה). מה קיבלתם? לחמניות חמות, רכות וטעימות למות, עם שלל גבינות בפנים (וקצת למעלה). כן, אין ספק שצריך לעשות את זה יותר
ארז קומרובסקי | mako אוכל
| פורסם 24/04/17
- זמן עבודהשלוש שעות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
קילו קמח שמרים להתפחה מהירה
5 חלמונים
550-600 גרם מים
300-350 גבינות צהובות בקוביות קטנות
20-25 גרם מלח
להברשה:
ביצה מדוללת עם מעט חלב
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1 לשים את הקמח עם המים והחלמונים עד שהבצק מתאחד.
2 מוסיפים את המלח והגבינות החתוכות לקוביות וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים כ-45 דקות.
3 מחלקים את הבצק ל-40 כדורים ומסדרים באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים עוד 45 דקות.
4 מורחים את הלחמניות בביצה המדוללת ומפזרים את הגבינה המגוררת.
5 מחממים תנור ל-220 מעלות כ-15 דקות, עד שהלחמניות מוכנות וצבען משתנה.