עוגת שמרים עם פרג ושוקולד לבן
אנחנו סאקרים של עוגות שמרים, בכל הצורות ועם כל המילויים, אבל אין ספק שהמתכון המצוין הזה הוא פייבוריט אמיתי: עוגת שושנים עם מלית מפנקת של פרג, שוקולד לבן ואגוזים, שצריך ממש להתאמץ בשביל לא לחסל בשעה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
80 מ"ל (שליש כוס) שמן
100 גרם (חצי כוס) סוכר
2 ביצים L
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים
קורט מלח
כפית תמצית וניל
למלית פרג ושוקולד לבן:
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב
30 גרם חמאה
קורט מלח
250 גרם (2 וחצי כוסות) פרג טחון טרי
1 ביצה L
100 גרם אגוזים קצוצים (לא חובה)
150 גרם שוקולד צ'יפס לבן
להברשה:
ביצה טרופה
לזיגוג:
100 גרם (חצי כוס) סוכר
125 מ"ל (חצי כוס) מים
אופן ההכנה:
1 לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ווניל. לשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 בינתיים מכינים מלית פרג ושוקולד לבן: בסיר בינוני שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
4 מוסיפים ביצה ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב.
5 מחלקים את הבצק התפוח ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מחצית מכמות המילוי ומפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 6 ס"מ.
6 מסדרים את שושני הבצק בתבנית משומנת במרווחים קלים.
7 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.
8 מכסים את העוגה ומתפיחים במשך כשעה או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה.
9 מחממים תנור ל-170 מעלות.
10 מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.
11 אופים 35-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והיא תפוחה ויציבה.
12 לזיגוג: שמים יחד בסיר מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ בנדיבות ומגישים.
* העוגה במיטבה ביום ההכנה.
* אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד חודש.
* במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד מריר.