עוגת פולנטה, לימון ושקדים ללא גלוטן
עוגת פולנטה? גם לנו זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל העוגה הזאת, עם הריח הלימוני המשגע והמרקם הכיפי והעסיסי, הזכירה לנו כמה כיף וקל לעבוד עם קמח תירס. מה נשאר? להכין כוס קפה ולהרים רגל על רגל
סבינה ולדמן | mako אוכל
| פורסם 09/06/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר (כוס)
מיץ מחצי לימון
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
3 ביצים
100 גרם פולנטה
200 גרם אבקת שקדים (קצת פחות מ-2 כוסות)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
אבקת סוכר (אופציה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 טורפים את החמאה הרכה עם הסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון והביצים (אחת אחת).
3 מקפלים פנימה בעדינות את הפולנטה ואבקת השקדים: מוסיפים שליש מהכמות, מערבבים בתנועות קיפול, מוסיפים שליש נוסף וכן הלאה. עם השליש האחרון מוסיפים גם את אבקת האפייה וקורט מלח.
4 מעבירים לתבנית כיכר שתחתיתה רופדה בנייר אפייה ואופים כ-45 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט עם אבקת סוכר.