אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות גבינה, בזיליקום ועגבניות מיובשות

יש שילובים שתמיד עובדים - עגבניות, בזיליקום וגבינה מככבים ביחד בקישים, פשטידות, פיצה ואפילו סלטים. אבל מה לעשות שלנו תמיד הכי בא לחמניות? המתכון הזה הוא בשבילנו, מושלם לאירוח וסתם ככה לנשנוש כללי

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 26/05/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

250 גרם (1 מכל) גבינה לבנה 9% שומן

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

100 גרם (1/2 כוס) שמן

1 ביצה L

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח דק

1/4 כפית צ'ילי גרוס

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

2 וחצי כפיות אבקת אפייה

100 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות

10-12 עלי בזיליקום קרועים

גרעיני דלעת לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 בקערה גדולה מערבבים יחד גבינה לבנה, גבינה צהובה, שמנת חמוצה, שמן, ביצה, שום כתוש, מלח וצ'ילי עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, עגבניות מיובשות ובזיליקום ומערבבים רק עד שאחיד.

4 מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת מסיליקון וממלאים כמעט עד שפת השקעים. מקשטים במעט גרעיני דלעת.

5 אופים במשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות.

6 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה קרה באמת 
>> ואם תמיד חלמתם לעבוד עם בצק סוכר אבל חששתם לנסות - זה המתכון בשבילכם