אוכל

בייגלה ירושלמי אמיתי

אחת ההנאות הגדולות שלנו כשאנחנו עולים לירושלים היא ריח הבייגלה ברחובות, שלא לדבר על הביס הראשון. עכשיו, משהשגנו את המתכון הזה מארז קומרובסקי, אנחנו סוף סוף יכולים לשחזר את הכיף המשוגע הזה בבית

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 18/11/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 191 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו קמח שמרים להתפחה מהירה

60 גרם סוכר

550 גרם מים

25 גרם מלח

50 גרם שמן זית (עדין בטעמו) 

מעט שמן זית לשימון 

לסירופ סוכר:

כוס סוכר

2 כוסות מים

לאפייה:

חצי ליטר סירופ סוכר

חצי ק"ג שומשום

אופן ההכנה:

1 לשים יחד בקערה את כל המרכיבים למעט המלח עד לאחידות הבצק.

2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-3 דקות נוספות.

3 מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת כשעה וחצי.

4 מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים בגודלם ומניחים להם לנוח 20 דקות נוספות על משטח מקומח מתחת לשקית ניילון. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים 5 דקות (מערבבים מדי פעם).

5 יוצרים מהכדורים נקניקים ארוכים, מעבירים את סירופ הסוכר לתבנית רחבה ועמוקה שבתוכה מגבת נקייה ומגלגלים בפנים את נקניקי הבצק.

6 מפזרים את השומשום בתבנית נוספת, מגלגלים בה את נקניקי הבצק, קושרים אותם יחד בקצוות ומתפיחים שוב לשעה וחצי.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבייגלה כ-20 דקות.

* מומלץ להגיש על נייר עיתון עם זעתר מיובש.