אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

אטריות אורז עם בשר טחון ופלפל ירוק

אנחנו מאלה שהרבה פעמים מעדיפים את האטריות שלהם עשויות אורז. למה? בעיקר כי הן מאמצות אליהן בחום את כל מי שרוקד איתן במחבת. במקרה הזה מדובר בבשר בקר, צ'ילי ורוטב אסייתי נהדר

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 09/11/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן לטיגון

חצי בצל, חתוך לרצועות

8 גבעולי בצק ירוק, חתוכים לטבעות

2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות

400 גרם בשר בקר טחון (או רצועות בקר לסטייק)

4 שיני שום, כתושות

חצי כפית (או חצי קובייה) ג'ינג'ר כתוש

צ'ילי גרוס או טרי (לפי דרגת החריפות הרצויה)

רבע כוס רוטב סויה

רבע כוס מירין

2 כפיות שמן שומשום

400 גרם אטריות אורז

כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת רחבה ומוסיפים את השמן. מטגנים את שני סוגי הבצל והפלפל עד שהבצלים מזהיבים.

2 מוסיפים את הבשר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי, ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו (אם משתמשים ברצועות סטייק מטגנים אותן עד השחמה).

3 מוסיפים רוטב סויה, מירין ושמן שומשום ומבשלים כדקה נוספת לספיגת טעמים.

4 מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.

5 מוסיפים את האטריות לסיר, מערבבים, מפזרים מעל את זרעי השומשום ומגישים חם.

 >> בפעם שעברה תקתקנו פסטה ברוטב דלורית ושמנת

>> והנה עוד מתכוני פסטות