אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פסטה פנה עם טונה, אריסה ולימונים כבושים

עדיין מנסים להתאושש מבישולי השבת? חושבים מה לאכול הערב, אבל שיהיה קל וקולע? ארגנו לכם מתכון לפסטה שמימית שכולל בעיקר מצרכים שיש לכם במזווה. שלא תגידו שלא דואגים לכם פה

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 29/01/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת פסטה פנה

קופסת שימורי טונה בשמן זית

2 שיני שום, כתושות

כף-שתיים אריסה (לפי דרגת החריפות האהובה)

פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות

כף-שתיים לימונים כבושים קצוצים

20 זיתי קלמטה או טאסוס

צרור רוקט או 4 כפות פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: יוצקים את השמן משימורי הטונה לסיר, מוסיפים את השום ומבשלים רק עד שניחוח השום מורגש (מבלי שישחים).

2 מוסיפים את האריסה והעגבניות המרוסקות ומבשלים כ-10-7 דקות. מוסיפים את הטונה ומערבבים.

3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

4 מוסיפים את הפסטה לרוטב. מוסיפים את הלימונים הכבושים והזיתים ומערבבים. מניחים מעל צרור רוקט או עשבי תיבול ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו פוזילי עוף ברוטב קיסר