צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
פסטה עם קישואים, בטטה ופטריות
פסטה צמחונית נהדרת, במיוחד לאוהבי הירקות. היא אמנם תדרוש מכם מעט השקעה בטיגון כל ירק בנפרד, אבל ככה זה באהבה, השקעה היא האלמנט החשוב ביותר. בסופו של דבר מאחדים הכל עם הפסטה, וזוללים בלי ייסורי מצפון
מיכל מוזס | mako אוכל
| פורסם 23/04/17
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 חבילה פסטה (500 גרם)
רבע כוס (4 כפות) כפות שמן
4 סלסילות פטריות, פרוסות
1 בצל, קצוץ
3-2 שיני שום, קצוצות
רבע פלפלון צ'ילי, קצוץ (או לפי דרגת החריפות הרצויה)
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
4 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
להגשה:
גבינת פרמזן (או גבינת קשקבל)
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הפטריות עד הזהבה. מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים עד שניחוח השום מורגש אך מבלי שישחים. מניחים בקערה בצד.
2 מוסיפים למחבת בטטה ומטגנים עד שהיא מתרככת. מוסיפים לקערת הפטריות.
3 שמים במחבת את הקישואים ומטגנים עד הזהבה.
4 מחזירים את כל הירקות למחבת ומתבלים במלח ופלפל.
5 במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, יוצקים למחבת עם הירקות יחד עם שתי כפות ממי הבישול ומערבבים.
6 מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.