פסטה בסגנון מוסקה
מוסקה אמיתית אנחנו מכינים פעמיים בשנה, כי למי יש זמן באמצע החיים, אבל מאז שנתקלנו בפסטה הנהדרת הזאת, עם הטעמים האהובים, הבשר, החצילים והתיבול הנכון - כבר הכנו אותה פעמיים. בשבוע אחד. ועוד היד נטויה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה פוזילי
רבע כוס שמן זית
1 בצל, קצוץ
400 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום, כתושות
3 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות
5 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות (30 מ"ל) יין אדום (לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות
100 גרם (רבע קופסה) עגבניות מרוסקות
קורט פלפל אנגלי (לפי הטעם)
קורט אגוז מוסקט מגורר (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור טחון
להגשה:
צרור פטרוזיליה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם בערך מחצית מהשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים בשר טחון ומאדים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו.
2 מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש.
3 במחבת נפרדת מטגנים ביתרת השמן את החצילים והקישואים עד להזהבה. אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן. מוסיפים את הירקות לסיר עם הבשר הטחון.
4 מוסיפים יין אדום ומבשלים עד שהיין כמעט מתאדה לחלוטין.
>> בפעם שעברה הכנו פסטה עם כרישה, עגבניות וקשקבל
5 מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתבלינים, ומבשלים כ-10 דקות עד לספיגת הטעמים.
6 במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
7 מסננים את הפסטה ומערבבים היטב עם הרוטב. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.