אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פסטה בסגנון מוסקה

מוסקה אמיתית אנחנו מכינים פעמיים בשנה, כי למי יש זמן באמצע החיים, אבל מאז שנתקלנו בפסטה הנהדרת הזאת, עם הטעמים האהובים, הבשר, החצילים והתיבול הנכון - כבר הכנו אותה פעמיים. בשבוע אחד. ועוד היד נטויה

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 18/06/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת פסטה פוזילי

רבע כוס שמן זית

1 בצל, קצוץ

400 גרם בשר בקר טחון

2 שיני שום, כתושות

3 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות

5 קישואים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות (30 מ"ל) יין אדום (לא חובה)

2 כפות רסק עגבניות

100 גרם (רבע קופסה) עגבניות מרוסקות

קורט פלפל אנגלי (לפי הטעם)

קורט אגוז מוסקט מגורר (לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור טחון

להגשה:

צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם בערך מחצית מהשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים בשר טחון ומאדים תוך ערבוב עד שהוא משנה את צבעו.

2 מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש.

3 במחבת נפרדת מטגנים ביתרת השמן את החצילים והקישואים עד להזהבה. אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן. מוסיפים את הירקות לסיר עם הבשר הטחון.

4 מוסיפים יין אדום ומבשלים עד שהיין כמעט מתאדה לחלוטין.

>> בפעם שעברה הכנו פסטה עם כרישה, עגבניות וקשקבל

5 מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתבלינים, ומבשלים כ-10 דקות עד לספיגת הטעמים.

6 במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

7 מסננים את הפסטה ומערבבים היטב עם הרוטב. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.