אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פסטה שקשוקה

זה הכי פשוט שיש, כמעט מתבקש, אבל עד שלא תנסו - לא תדעו מה אתם מפסידים: הפיקנטיות של השקשוקה פוגשת פסטה שרק מחכה לרוטב חרפרף, ומקבלת בונוס מושלם של ביצים עם חלמון נוטף. חצי שעה ואתם שם, שבעים וטובי לב

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 12/03/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 פלפלון צ'ילי ירוק, קצוץ או פרוס לטבעות דקות

1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות

1 כף פילפל צ'ומה (או אריסה)

1 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה)

1 כוס פסטה קצרה מבושלת מראש

4 ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים שום וצ'ילי, ומבשלים עד שהארומה שלהם מורגשת אך מבלי שישחימו.

2 מוסיפים עגבניות, פילפל צ'ומה ופפריקה, ומבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות עד לספיגת טעמים.

3 מוסיפים את הפסטה שבושלה מראש ומערבבים פנימה.

4 יוצרים גומות ושוברים לתוכן את הביצים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שחלבון הביצה נקרש.

5 לפני ההגשה מפזרים מעל כוסברה ופטרוזיליה טריים.

>> בפעם שעברה הכנו פסטה עם גוואקמולי. וזה פצצה