אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פסטה עם כרישה, עגבניות וקשקבל

לא סתם מדור המתקתקים שלנו משובץ ביום ראשון: השבוע רק התחיל, אין לכם כוח או חשק לכלום, וכל מה שבא לכם הוא לתקתק ארוחה זריזה. אז הנה אחת, אבל כזו שלא תגרום לכם להרגיש לרגע שזלזלתם בעצמכם

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 07/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת (500 גרם) פסטה מכל סוג שאוהבים

50 גרם חמאה או רבע כוס שמן

8 גבעולי כרישה, קצוצים

2 כפות (30 מ"ל) יין לבן יבש (לא חובה)

400 גרם עגבניות שרי, חצויות

200 גרם גבינת קשקבל (או גבינה קשה אחרת), מגוררת דק

20 זיתי קלמטה או תאסוס (חצויים, ללא גלעינים)

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

עלי בזיליקום טריים

גבינת קשקבל פרוסה דק

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם חמאה (או שמן), מוסיפים את הכרישה ומאדים כ-10 דקות עד שהיא הופכת לרכה ומעט זהובה.

2 מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא כמעט מתאדה לגמרי.

3 מוסיפים את העגבניות ומבשלים דקות אחדות עד שהן מתרככות מעט. מעבירים לקערת הגשה.

4 במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5 מסננים את הפסטה ויוצקים לקערה של תערובת הכרישה והעגבניות. מוסיפים גבינה וזיתים ומתבלים.

6 מגישים חם עם עלי בזיליקום טריים ועוד קצת גבינה מעל.