אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פוזילי עוף ברוטב קיסר

מתים על פסטה, מתים על חזה עוף ומתים על סלט קיסר. אז איך לא נמות על המנה הזאת, שמשלבת את שלושת הדברים ועושה את זה בכזה חן? הכירו את ארוחת הערב שלנו להיום

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 15/01/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

תמצית הטעם של סלט קיסר היא השילוב של אנשובי, שום, מיץ לימון וחלמונים - ואלו הטעמים שמתבלים את הפסטה במנה הזו. טכניקת ההכנה מתבססת על זו של ספגטי קרבונרה, וכוללת שימוש בביצים טריות. כאן המקום להזכיר שיש להשתמש בביצים מפוסטרות, ושהאכילה של ביצים מבושלות למחצה לא מומלצת לילדים, נשים בהריון, קשישים ובעלי מערכת חיסונית מאותגרת.

 

רוצים ליהנות מתוספת של פרמזן, שהיא חלק בלתי נפרד מרוטב הקיסר, ועדיין לשמור על כשרות? החליפו את העוף בדג (למשל סלמון) או טופו.

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם פסטה פוזילי

400 גרם נתחי פרגית, חזה עוף, דג או טופו, חתוכים לרצועות

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

2 פילטים של אנשובי

3 שיני שום, כתושות

4 ביצים

2 חלמונים

להגשה:

מיץ סחוט טרי מחצי לימון

פטרוזיליה קצוצה

לפירורי לחם מתובלים (לא חובה):

כוס לחם מפורר לפירורים

2 כפות שמן

שן שום כתושה

אופן ההכנה:

1 לעוף: מחממים מחבת גדולה היטב. מוסיפים שמן זית ומחממים עוד. מוסיפים את רצועות העוף, הדג או הטופו מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומקפיצים על להבה גבוהה עד השחמה. מוציאים את העוף ומניחים בצד.

2 לרוטב: מוסיפים למחבת את האנשובי ומטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב עד שהאנשובי נמס. מעבירים לקערה. מוסיפים שום, ביצים, חלמונים ופלפל שחור גרוס.

3 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. מסננים חזרה לסיר הבישול.

4 מוסיפים את רצועות העוף המושחמות ויוצקים על הכל בעוד הפסטה חמה את בלילת הביצים. מערבבים בעדינות.

5 להגשה: מעבירים את הפסטה לכלי הגשה וסוחטים מעל מיץ לימון טרי. אפשר להגיש עם פירורי לחם מטוגנים: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים פירורי לחם ושום ומטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם עד הזהבה. מגישים על הפסטה.

>> בפעם שעברה הכנו מאפינס פסטה אישיים