אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

פסטה פטריות עם שאריות עוף בגריל

כאילו לא די בזה שהסופ"ש נגמר, גם אין לנו מה לאכול היום. שביזות יום א' מעולם לא הייתה קשה יותר, עד שהאיר את יומנו מתכון לפסטה מעולה בחצי שעה עם שאריות עוף בגריל משבת שיזכירו לנו שעוד 6 ימים שוב סופשבוע

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 26/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

רבע כוס (4 כפות) שמן זית

4 סלסילות פטריות

1 בצל, חתוך לרצועות דקות

1 כפית רוזמרין קצוץ (או תימין)

3-2 שיני שום, קצוצות

רבע פלפלון צ'ילי, קצוץ (או לפי דרגת החריפות הרצויה)

חצי עוף צלוי, קרוע לפיסות

מלח

פלפל שחור גרוס

קליפה מגוררת מחצי לימון

רבע כוס יין לבן יבש (לא חובה)

1 חבילה (500 גרם) פסטה 

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס שקדים קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן ומטגנים פטריות עד הזהבה. מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים רוזמרין, שום וצ'ילי ומטגנים עד שניחוח השום מורגש אך מבלי שישחים.

2 מוסיפים פיסות עוף, מלח, פלפל וקליפת לימון ומערבבים.

3 יוצקים מעל יין ומבשלים עד שכמעט מתאדה לחלוטין.

4 במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, יוצקים למחבת עם העוף והפטריות ומערבבים.

5 מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל פטרוזיליה ושקדים ומגישים חם.

>> בפעם שעברה הכנו פסטה שקשוקה. טעים, איך לא?

>> מתכונים לפסח