אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

תבשיל פסטה עם שעועית לבנה ונקניקיות צמחיות

שעועית לבנה, נקניקיות צמחיות ופסטה רכה רכה - כל אלה בתבשיל ביתי מוצלח, עם תוספת הגונה של גבינת פרמזן. אפשר להגיש גם כמרק עשיר, כך או כך מדובר בפחות משעה עבודה

מיכל מוזס | mako אוכל | פורסם 12/02/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן זית

5 נקניקיות צמחיות, פרוסות לעיגולים בעובי חצי ס"מ

חצי בצל, קצוץ דק

גזר קטן, חתוך לקוביות קטנות

גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנות

צ'ילי – לפי דרגת החריפות האהובה

3 שיני שום, כתושות

קופסה קטנה (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות

400 גרם שעועית לבנה, שהושרתה לילה ובושלה עד ריכוך 

מעט מרווה, תימין או עלה דפנה

1 ליטר (4 כוסות) ציר עוף או ירקות

קליפה מפיסה של גבינת פרמזן (לא חובה אך מוסיף לארומה של המרק)

100 גרם פסטה פרפאלה (למרקם של מרק) או 150 גרם פסטה (למרקם של תבשיל)

להגשה:

גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הנקניקיות הצמחיות עד השחמה. מוסיפים בצל, גזר, סלרי וצ'ילי ומטגנים עד להזהבה עדינה. מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות ושעועית, מרווה (או תימין או עלה דפנה), ציר עוף או ירקות ואם הלכתם על הגרסה הצמחונית אז גם קליפת פרמזן ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

2 מסננים החוצה את קליפת גבינת הפרמזן אם הכנסתם, ומוסיפים את הפסטה, ללא בישול מקדים. מניחים לפסטה להתבשל בתוך המרק עד שהיא מבושלת והמרק מסמיך. אם התאדו יותר מדי נוזלים, מוסיפים עוד ציר, עד לקבלת סמיכות של מרק סמיך.

3 מגישים מיד מהביל, אפשר עם עוד גבינת פרמזן מגוררת מעל.

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה עם טונה, אריסה ולימונים כבושים. יצא פצצה