צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פסטה ברוטב בטטה קרמי
רוצים לתקתק ארוחת פסטה בריאה, אבל שתהיה מוקרמת ועשירה? הנה הפתרון: טוחנים בטטות מאודות עם נוזל קוקוס, ומקבלים רוטב שמנתי נהדר, עם כל היתרונות של שמנת ובלי החסרונות
עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל
| פורסם 15/01/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה פנה
שתי בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות
מעט שמן זית, לטיגון
בצל, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
חצי עד שלושת רבעי פחית נוזל קוקוס (10-17 אחוז שומן)
מעט מלח
שליש צרור כוסברה, קצוץ גס
כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 מאדים את קוביות הבטטה בסלסילת אידוי או שושנת אידוי (אם אין, אפשר לאפות את הבטטות בתנור או אפילו לבשל במיקרו).
2 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
3 מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות תוך ערבוב. נזהרים לא לשרוף את השום. מורידים מהאש.
4 טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את הבטטה, נוזל הקוקוס והמלח.
5. מחממים שוב את המחבת, מוסיפים את הרוטב ומחממים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכוסברה והפסטה ומערבבים.
6. מורידים מהאש, מוסיפים שמן שומשום, מערבבים ומגישים.