צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
ספגטי ברוטב עגבניות שרי צלויות, שמן זית ושומים אפויים
כשמדברים טובות על הדברים הפשוטים בחיים מתכוונים למתכונים מהסוג הזה בדיוק: עגבניות שרי, שום אפוי, שמן זית, מלח ופלפל - זה כל מה שיש במתכון, וזה כל מה שהפסטה הזאת צריכה. רבע שעה עבודה וזה הכל. שווה, לא?
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 02/10/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת ספגטי
ראש שום שלם
חצי כוס שמן זית מעולה
חבילת עגבניות שרי גדולה, עדיף בכמה צבעים (ליופי וגם לטעם)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את השום האפוי: מורחים את הראש השלם במעט שמן זית, עוטפים בנייר כסף וצולים כחצי שעה ב-180 מעלות, עד שהשום רך ומתקתק.
2 במחבת גדולה עם יתרת שמן הזית צולים את עגבניות השרי כ-5 דקות, עד שהן נחרכות מעט אך עדיין שומרות על צורתן.
3 מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת כל השומים שהוצאתם מראש השום השלם. אם טיפונת מועכים אותם הם יוצאים בקלילות מקליפתם.
4 מתבלים במלח ופלפל שחור ושופכים מעל הפסטה החמה. מגישים מיד.
* אפשר ורצוי לפזר כוסברה או פטרוזיליה לפני ההגשה.