אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

ספגטי ברוטב עגבניות שרי צלויות, שמן זית ושומים אפויים

כשמדברים טובות על הדברים הפשוטים בחיים מתכוונים למתכונים מהסוג הזה בדיוק: עגבניות שרי, שום אפוי, שמן זית, מלח ופלפל - זה כל מה שיש במתכון, וזה כל מה שהפסטה הזאת צריכה. רבע שעה עבודה וזה הכל. שווה, לא?

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 02/10/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 138 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת ספגטי

ראש שום שלם 

חצי כוס שמן זית מעולה

חבילת עגבניות שרי גדולה, עדיף בכמה צבעים (ליופי וגם לטעם)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את השום האפוי: מורחים את הראש השלם במעט שמן זית, עוטפים בנייר כסף וצולים כחצי שעה ב-180 מעלות, עד שהשום רך ומתקתק. 

2 במחבת גדולה עם יתרת שמן הזית צולים את עגבניות השרי כ-5 דקות, עד שהן נחרכות מעט אך עדיין שומרות על צורתן.

3 מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת כל השומים שהוצאתם מראש השום השלם. אם טיפונת מועכים אותם הם יוצאים בקלילות מקליפתם.

4 מתבלים במלח ופלפל שחור ושופכים מעל הפסטה החמה. מגישים מיד.

* אפשר ורצוי לפזר כוסברה או פטרוזיליה לפני ההגשה.

>> בשבוע שעבר תקתקנו פסטה עם חצילים, עגבניות וריקוטה