אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות

באמת שזה טעים, קולרבי ושומר וגזרים חתוכים למקלות, עטופים ברוטב חמצמץ ומעורר - אבל השוס האמיתי של הסלט הזה הוא בכלל העדשים. איך גורמים לעדשים להתפצפץ בפה להפוך לממכרות לא פחות מביסלי? בואו תראו

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 01/05/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בסלט הזה העדשים המתפצפצות הן הכוכב הראשי. את הטכניקה והרעיון למדתי מארז קומרובסקי – כשהוא שילב אותן בסלט מלא עשבי תיבול, והן הוסיפו לו אקסטרה פריכות וטעם אגוזי נהדר. למרבה ההפתעה, גם אם הן ישהו בסלט מעבר לשעה, העדשים האלה יישארו פריכות. רק שימו לב, העדשים המטוגנות טעימות כמו חטיף, אז שמרו עליהן טוב טוב עד ההגשה.

 

מרכיבים (4 מנות):

לסלט:

2 גזרים

2 קולרבי

2 שומרים קטנים, פרוסים לרצועות

רבע צ'ילי אדום, קצוץ דק (אם אוהבים)

מיץ מלימון אחד גדול

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

חופן עלי כוסברה קצוצה (אם לא אוהבים, אפשר להחליף בעלי נענע)

לעדשים:

חצי כוס עדשים שחורות (אלו שמעט מנומרות)

כ-350 מ"ל שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים במים רותחים ל-20 דקות. כעבור 20 דקות מוציאים כמה עדשים וטועמים, הן צריכות להיות "נגיסות". אם העדשים עדיין קשות, מסננים, מוסיפים מים רותחים וממתינים 10 דקות נוספות (אם העדשים טריות, 20 דקות יספיקו להן).

2 בזמן הזה מכינים את הסלט: חותכים את הגזר והקולרבי למקלות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר הירקות.

3 מחממים היטב את השמן בסיר קטן.

4 מסננים את העדשים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.

5 מכניסים בזהירות רבה את העדשים לשמן הרותח. מומלץ להנמיך את הלהבה לבינונית, כדי שתהיה יותר שליטה על הטיגון והעדשים לא יישרפו. מטגנים 5-8 דקות, עד שמצטבר קצף בסיר, העדשים זהובות מעט ובטעימה הן מרגישות קראנצ'יות למדי. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת שעליה נייר סופג.

6 מתבלים את הסלט, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול (אני אוהבת סלט מאוד חמוץ).

7 מוסיפים את העדשים והכוסברה ומגישים.

לאתר של עופרי - ערן הגנן

>> בשבוע שעבר הכנו אורז עם עלי גפן
>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?