צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
אורז עם עלי גפן
אוהבים לאכול עלי גפן ממולאים אבל אין לכם כוח לשבת ולגלגל? הנה הפתרון המושלם: בתוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות מסיר אורז ריחני ומבושם, ואחרי שתחסלו אותו, תשאלו את עצמכם איך לא חשבתם על זה קודם
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 24/04/16
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
10 עלי גפן בינוניים, שטופים וקצוצים דק
חצי כוס עלי נענע, קצוצים דק
1 וחצי כוסות אורז פרסי קלאסי
2 כפיות מלח
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית קינמון טחון
מיץ מחצי לימון
3 כוסות מים
4 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והבצל הקצוץ. מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
2 מוסיפים את עלי הגפן, הנענע, האורז והתבלינים ומערבבים היטב.
3 מגבירים את הלהבה לגבוהה, מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מניחים מכסה ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים שוב ללהבה נמוכה, ומבשלים כ-13 דקות מבלי לפתוח את הסיר.
5 מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-10 דקות.
6 מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים היטב ומגישים.
לאתר של עופרי - ערן הגנן