אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

אורז עם עלי גפן

אוהבים לאכול עלי גפן ממולאים אבל אין לכם כוח לשבת ולגלגל? הנה הפתרון המושלם: בתוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות מסיר אורז ריחני ומבושם, ואחרי שתחסלו אותו, תשאלו את עצמכם איך לא חשבתם על זה קודם

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 24/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

10 עלי גפן בינוניים, שטופים וקצוצים דק

חצי כוס עלי נענע, קצוצים דק

1 וחצי כוסות אורז פרסי קלאסי 

2 כפיות מלח

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

רבע כפית קינמון טחון

מיץ מחצי לימון

3 כוסות מים

4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים לו את שמן הזית והבצל הקצוץ. מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה נמוכה, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.

2 מוסיפים את עלי הגפן, הנענע, האורז והתבלינים ומערבבים היטב.

3 מגבירים את הלהבה לגבוהה, מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מניחים מכסה ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים שוב ללהבה נמוכה, ומבשלים כ-13 דקות מבלי לפתוח את הסיר.

5 מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-10 דקות.

6 מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מערבבים היטב ומגישים.

לאתר של עופרי - ערן הגנן

>> בשבוע שעבר השתוללנו עם קציצות ירק אפויות

>> אתם כבר סגורים עם מתכונים לפסח?