אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז צבעוני, חגיגי ועשיר

זעפרן, פיסטוקים, חמוציות ושמיר הופכים את המאכל הכי בסיסי שיש לחגיגה של צבעים וטעמים. כמה זמן זה לוקח? פחות משעה. ומה עוד? הוא חתיך הורס וגם טבעוני. כן, אנחנו זוכרים שזה בסך הכל אורז, אבל איזה אורז פגז

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 06/03/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 כפות שמן זית

כוס אורז בסמטי

מלח

כוס ושלושת-רבעי מים

כפית זעפרן

3 כפות מים רותחים

חופן חמוציות

2 כפות שמיר קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

2 בזמן שהאורז מתבשל מערבבים את הזעפרן במים הרותחים.

3 כשהאורז מוכן מעבירים מחצית ממנו לסיר אחר, ומוזגים עליו את נוזל הזעפרן הצהוב. מכסים את שני הסירים ל-10 דקות.

4 הרכבה: מוציאים את האורז הלבן (הלא צבוע) לקערה גדולה. מוסיפים את החמוציות, עשבי התיבול והפיסטוקים ומערבבים. מפרידים בעדינות בעזרת מזלג את האורז הצבוע צהוב, מעבירים לקערת האורז הלבן ומערבבים בזהירות. מגישים את האורז הצבעוני עם עוד פיסטוקים מעל.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל חיטה וסלק עם טריק
>> ומה חדש על המדפים השבוע?