קציצות בשר ואורז בסיר אחד
יותר ממה שאנחנו אוהבים אורז (הרבה), ויותר ממה שאנחנו אוהבים קציצות (המון) - אנחנו אוהבים אורז וקציצות שמתבשלים ביחד בסיר. נכון שזה מקצר תהליכים ומפחית את כמות הכלים לשטיפה - אבל זה בעיקר ממש ממש טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
2 כוסות אורז פרסי
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
1 בצל, מגורד בפומפייה
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
חופן עלי נענע קצוצים דק
3 שיני שום, כתושות
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1 כפית ראס אל חנות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח
4 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות שמן
5 שיני שום, פרוסות
3 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים דק
3 עגבניות טריות, טחונות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים כדורים (בערך 20 יחידות) ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר.
2 הרוטב: מטגנים את השום הפרוס בסיר נמוך ורחב עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד דקה.
3 מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
4 מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים על אש בינונית 30 דקות.
5 מוסיפים את האורז לרוטב עם הקציצות ומוודאים שכולו מכוסה בנוזלים. מכסים ומבשלים 30 דקות על האש הכי קטנה.