אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קציצות בשר ואורז בסיר אחד

יותר ממה שאנחנו אוהבים אורז (הרבה), ויותר ממה שאנחנו אוהבים קציצות (המון) - אנחנו אוהבים אורז וקציצות שמתבשלים ביחד בסיר. נכון שזה מקצר תהליכים ומפחית את כמות הכלים לשטיפה - אבל זה בעיקר ממש ממש טעים

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 18/06/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 263 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כוסות אורז פרסי

לקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)

1 בצל, מגורד בפומפייה

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

חופן עלי נענע קצוצים דק

3 שיני שום, כתושות

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

1 כפית ראס אל חנות

1 כף פפריקה מתוקה

מלח

4 כפות שמן זית

לרוטב:

4 כפות שמן

5 שיני שום, פרוסות

3 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים דק

3 עגבניות טריות, טחונות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

5 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים כדורים (בערך 20 יחידות) ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר.

2 הרוטב: מטגנים את השום הפרוס בסיר נמוך ורחב עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד דקה.

3 מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

4 מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים על אש בינונית 30 דקות.

5 מוסיפים את האורז לרוטב עם הקציצות ומוודאים שכולו מכוסה בנוזלים. מכסים ומבשלים 30 דקות על האש הכי קטנה.