אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לחם סודה אירי עם גבינה ועשבי תיבול

איך אנחנו אוהבים לחם של ריח טרי, כמעט יותר מכל ריח אחר. אבל האמת, קצת כבד עלינו כל שלב הלישה וההתפחה. מזל שיש גם לחמים כאלה, שמתנהגים כל כך יפה ולא דורשים מאיתנו כמעט כלום בחזרה. ככה זה אהבה ללא תנאים

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 17/01/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

450 גרם קמח חלה מנופה

כפית גדושה מלח

כפית גדושה סודה לשתייה

כף תימין קצוץ

כף אורגנו קצוץ (או כל עשב תיבול אחר)

100 גרם גבינת גאודה, חתוכה לקוביות (או כל גבינה קשה אחרת)

400 מ״ל רוויון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח המנופה עם מלח וסודה לשתייה. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים וקוביות הגבינה ומערבבים.

3 יוצרים גומה במרכז ושופכים פנימה את הרוויון. מערבבים עם היד במהירות ונחישות עד שכל המרכיבים מתאחדים, ומעבירים לשולחן מקומח.

4 יוצרים כדור בצק (לא לשים יותר מדי), משטחים מעט אבל עדיין משאירים גובה. מעבירים את הבצק תבנית ועם סכין יוצרים סימן + על פני הבצק (לא עמוק מדי).

5 אופים 15 דקות ואז מנמיכים טמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 30 דקות נוספות.

6 מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר בטמפרטורת החדר.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט פתיתים עם אפונה וירוקים שמתחסל בשניות

>> והנה כל המתכונים שתצטרכו כדי להרים ארוחה מקסיקנית צוהלת