צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט פתיתים עם אפונה וירוקים
מיכל אפשטיין שוב מוכיחה שבשביל אוכל טעים וטוב לא צריך לעמוד במטבח יותר מעשרים דקות. והיום: מתכון לסלט פתיתים מהיר וטעים עד השמיים, עם אפונה, נענע, גבינת פטה ולימון כבוש
מיכל אפשטיין | mako אוכל
| פורסם 10/01/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם פתיתים עגולים (רצוי מלאים)
המון מים
2 מלפפונים
כוס אפונה מבושלת
3 כפות פרג
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
כף לימון כבוש
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
חופן שקדים קלויים
100 גרם גבינת פטה או טולום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפתיתים כמו פסטה: מרתיחים המון מים בסיר עם מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הפתיתים ומבשלים כ-10 דקות.
2 בינתיים חותכים את המלפפונים: חוצים אותם לאורך ומרוקנים בעזרת כפית את החלק המימי, של הגרעינים. פורסים דק.
3 כשהפתיתים מוכנים מסננים אותם ושוטפים במים קרים.
4 מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.