אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט פתיתים עם אפונה וירוקים

מיכל אפשטיין שוב מוכיחה שבשביל אוכל טעים וטוב לא צריך לעמוד במטבח יותר מעשרים דקות. והיום: מתכון לסלט פתיתים מהיר וטעים עד השמיים, עם אפונה, נענע, גבינת פטה ולימון כבוש

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 10/01/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם פתיתים עגולים (רצוי מלאים)

המון מים

2 מלפפונים

כוס אפונה מבושלת

3 כפות פרג

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות נענע קצוצה

כף לימון כבוש

מיץ מלימון אחד

3 כפות שמן זית

חופן שקדים קלויים

100 גרם גבינת פטה או טולום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפתיתים כמו פסטה: מרתיחים המון מים בסיר עם מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הפתיתים ומבשלים כ-10 דקות.

2 בינתיים חותכים את המלפפונים: חוצים אותם לאורך ומרוקנים בעזרת כפית את החלק המימי, של הגרעינים. פורסים דק.

3 כשהפתיתים מוכנים מסננים אותם ושוטפים במים קרים.

4 מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל חיטה מהיר וטעים וטעים
>> והנה מתכונים למרקים השווים של אובן קובן