אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט קוסקוס ועגבניות צלויות

תזכרו מה שאנחנו אומרים לכם: הסלט הזה הוא אחת המנות הכי שוות שאפשר להכין בחצי שעה. גם צלוי, גם טרי, גם פחמימה וגם ירק - סלט בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, באדיבות יוצאת "מאסטר שף" מיכל אפשטיין

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 25/08/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

שקית קוסקוס מלא

קופסת עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים), חצויות

5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 כפות חומץ בלסמי

2 שיני שום, כתושות

חצי בצל סגול, פרוס דק

צ'ילי אדום קצוץ, לפי הטעם

חופן של צנוברים קלויים

2 כפות אורגנו טרי

2 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה.

מתכונים לראש השנה

2 מכינים את העגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים 10 מהעגבניות החצויות בתבנית (20 חצאים), זולפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים 25 דקות, מעבירים לכלי עם כל המיצים שנקוו ומניחים לצינון.

3 מכינים את הרוטב: מערבבים את שאר שמן הזית עם החומץ הבלסמי והשום.

4 מרכיבים את הסלט: מוסיפים לקוסקוס המוכן את העגבניות הצלויות והמיצים שלהן, את חצאי העגבניות הטריות, הבצל, הצ'ילי, עשבי התיבול והצנוברים. מוזגים את הרוטב על הסלט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.