אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק חומוס וירקות חורפי

החורף מעמיד בפנינו דילמה: אנחנו רעבים ורוצים להתחמם עם מרק עשיר ומהביל, אך לא רוצים להיות עוד יותר כבדים ורדומים ממה שאנחנו כבר. המרק הזה הוא הפתרון המושלם - מחמם, משביע וצמחוני. הכבדות נשארת בחוץ

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 24/01/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק:

2 כפות שמן זית

בצל, קצוץ

שומר, פרוס דק

גזר, פרוס דק

2 סלרי, פרוס דק

2 כפות רסק עגבניות

פחית עגבניות משומרות

כף אורגנו טרי, קצוץ

כף תימין טרי, קצוץ

2 עלי דפנה

כף סוכר

מלח

פלפל שחור

ליטר ציר עוף / ירקות / מים

400 גרם חומוס מושרה ומבושל

* פטרוזיליה קצוצה, להגשה

לקרוטונים:

חתיכות לחם כפרי

מעט שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר שמן זית ומאדים את הבצל והשומר כ-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים גזר וסלרי ומאדים 5 דקות נוספות.

2 מוסיפים רסק, מערבבים ומוסיפים עגבניות משומרות, עשבי תיבול, סוכר מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים נוזל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.

3 בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור במצב גריל.

4 קורעים חתיכות מהלחם ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית וזורים מלח. מכניסים לתנור למספר דקות, עד שהקרוטונים משחימים ומתייבשים.

כ-5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את החומוס למרק ומערבבים.

* להגשה, מוזגים מרק ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וקרוטונים.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן לחם סודי אירי מעולה ללא לישה והתפחה

>> והנה כל קינוחי החורף הצרפתיים שאתם צריכים להכיר