מרק חומוס וירקות חורפי
החורף מעמיד בפנינו דילמה: אנחנו רעבים ורוצים להתחמם עם מרק עשיר ומהביל, אך לא רוצים להיות עוד יותר כבדים ורדומים ממה שאנחנו כבר. המרק הזה הוא הפתרון המושלם - מחמם, משביע וצמחוני. הכבדות נשארת בחוץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
למרק:
2 כפות שמן זית
בצל, קצוץ
שומר, פרוס דק
גזר, פרוס דק
2 סלרי, פרוס דק
2 כפות רסק עגבניות
פחית עגבניות משומרות
כף אורגנו טרי, קצוץ
כף תימין טרי, קצוץ
2 עלי דפנה
כף סוכר
מלח
פלפל שחור
ליטר ציר עוף / ירקות / מים
400 גרם חומוס מושרה ומבושל
* פטרוזיליה קצוצה, להגשה
לקרוטונים:
חתיכות לחם כפרי
מעט שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר שמן זית ומאדים את הבצל והשומר כ-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים גזר וסלרי ומאדים 5 דקות נוספות.
2 מוסיפים רסק, מערבבים ומוסיפים עגבניות משומרות, עשבי תיבול, סוכר מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים נוזל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
3 בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור במצב גריל.
4 קורעים חתיכות מהלחם ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית וזורים מלח. מכניסים לתנור למספר דקות, עד שהקרוטונים משחימים ומתייבשים.
כ-5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את החומוס למרק ומערבבים.
* להגשה, מוזגים מרק ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וקרוטונים.