סלט אורז מלא וסרדינים
מה אנחנו כבר רוצים מהחיים האלו? מנות פשוטות שעל הדרך ייסגרו לנו גם את הפינה הזאת של ארוחה שלמה, כזאת שתחזיק אותנו שבעים לאורך זמן. הסלט הזה עונה בול על כל בקשותינו, ואפשר אפילו לטבען אותו בקלות. שיחוק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
החך שלי אוהב מרקמים - דייסתיים, נימוחים, מתפצפצים בפה מפריכות ומרקם של אורז מלא. יש משהו בשילוב בין תוכו הרך של גרגר האורז והציפוי המתפצפץ שעושה לי חגיגה בפה. תוסיפו לזה טעם אגוזי וערך תזונתי גבוה ועל כל זה תוסיפו עלים ירוקים, עגבניות, צלפים וחלבון מכל סוג (במקרה הזה סרדינים אבל בהחלט אפשר להחליף אותם בביצה קשה / טופו / פסטרמה / שאריות עוף), ותקבלו ארוחה מזינה בקערה אחת.
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות אורז מלא
½ 4 כוסות מים
מלח
2 קופסאות סרדינים, מסוננות משמן
2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 כוס עלי נענע
3 כפות צלפים משובחים קצוצים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס בצל ירוק קצוץ
½ פלפל חריף ירוק, פרוס דק (אופציונלי)
מיץ מלימון שלם
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז: מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כך שהוא יצופה בשמן. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה וממשיכים לבשל, מכוסה, למשך 30 דקות. מערבבים פנימה מלח ומשאירים מכוסה, למשך 5 דקות נוספות. מצננים ומעבירים לקערה.
2 מערבבים עם כל שאר המרכיבים ומשאירים לעמוד בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה לפני ההגשה.
איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.
לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן ותוכלו לזכות בפרס