אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קוסקוס עם תבשיל אפונה וארטישוק ירושלמי

זה שקוסקוס הוא אהבה גדולה זה ברור, אבל את האמת? לא חשבנו שנתאהב ככה במנה של קוסקוס טבעוני. תראו מה שארטישוק ירושלמי, אפונה ותיבול מושלם יכולים לעשות

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 06/04/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו קוסקוס מחיטת דורום (מהיר הכנה)

1 כרישה גדולה, חתוכה גס

4 כפות שמן

3 גבעולי סלרי (כולל העלים), חתוכים גס

20 ארטישוקים ירושלמיים קטנים, קלופים

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

חצי כפית קינמון טחון

מלח

פלפל שחור

4 כוסות מים

2 כוסות אפונה ירוקה קפואה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה.

2 מטגנים את הכרישה בסיר רחב כמה דקות, עד להשחמה. מוסיפים את הסלרי והארטישוק הירושלמי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.

3 מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות על אש קטנה.

4 מוסיפים את האפונה ומבשלים 20 דקות נוספות על אש בינונית.

5 מפוררים בעזרת מזלג את הקוסקוס המוכן.

6 מחלקים את הקוסקוס למנות, ועל כל מנת קוסקוס מניחים כמות יפה מהתבשיל.