אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

מכירים את סלט האורז של אורנה ואלה? אז המנה הזו נהגתה בהשראתה. ולמה עם כוסמת דווקא? כי זה בריא טילים, וכי גם אם אתם לא נמנים עם חסידיו של הטעם הכוסמתי, פה אתם תקבלו אותו בשמחה

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 10/07/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עדיין נרתעים מהטעם של כוסמת? היום אפשר למצוא על המדפים גם כוסמת ירוקה, ללא קלייה, שטעמה מעודן בהרבה. במקרה כזה יש לבשל את הכוסמת פרק זמן קצר יותר, ולסנן מעודפי הנוזלים.

 

מרכיבים (4 מנות):

לכוסמת:

2 כוסות כוסמת

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

2 כוסות מים

1 כפית לימון פרסי טחון

רבע כפית קינמון

רבע כפית פלפל שחור

לירקות:

חצי דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות של 1-2 ס"מ (אפשר גם דלעת, רק זהירות בערבוב שלא תתפרק)

2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות

7 כפות שמן זית

2 כוסות בצל ירוק פרוס דק

2 כפות עלי זעתר טרי

3 עלי מרווה, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

>> מתכונים לפסח

2 מבשלים את הכוסמת: מחממים היטב סיר בינוני ומוסיפים את שמן הזית והכוסמת. מערבבים כדקה, מוסיפים את המלח והמים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-12 דקות. משאירים את הסיר סגור לכעוד 5 דקות. מצננים.

3 הירקות: מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מערבבים את קוביות הדלורית והבצל עם 2 כפות משמן הזית וצולים בתנור החם כ-20 דקות.

4 מחממים את 5 כפות שמן הזית הנותרות במחבת רחבה, מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לחמם דקה-שתיים תוך כדי ערבוב.

5 מערבבים את הכוסמת עם הירקות הצלויים והשמן המתובל. מוסיפים את הלימון הפרסי, הקינמון, המלח והפלפל, מערבבים בעדינות ומגישים.