ספגטי ברוטב קישואים לימוני
בטח שמתם לב שהחורף לא בדיוק בקטע של להישאר השנה, אפילו כשאנחנו כבר זוכים באיזה זרזוף. במקום סתם להתבאס החלטנו להתנחם במנה כיפית, מרעננת ואפילו קצת קיצית. קישואים, לימון ופסטה? תתפלאו כמה טוב זה עובד
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 26/12/17
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
חבילת ספגטי
מלח
לרוטב:
4 קישואים (לא קלופים)
1 כף שמן זית
2 כפות חמאה
2 שיני שום, פרוסות
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
להגשה:
חופן עלי בזיליקום
פרמזן
אופן ההכנה:
1 חותכים את הקישואים לרצועות דקיקות (הכי נוח לעשות את זה בעזרת קולפן ג'וליינים).
2 מחממים מחבת עם שמן זית, חמאה ושום, מוסיפים את הקישואים ומערבבים דקה-שתיים. מוסיפים מיץ וקליפה של לימון, שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור, מחממים כדקה ומכבים את האש.
3 מבשלים את הספגטי בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומעבירים מיד לסיר הרוטב עם 3 כפות ממי הבישול. מערבבים היטב ומוסיפים בזיליקום.
4 מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם מעט פרמזן מגוררת.