אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט עדשים כתומות ומנגולד

הגיע הזמן להוציא את העדשים הכתומות מהמרק ולתת להן לככב בפני עצמן. סלט עשיר, צבעוני ורענן של עדשים כתומות מבושלות רק לרמת אל דנטה, עם מנגולד, שקדים וגם גבינה בולגרית. טעים טעים, גם חם וגם קר

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 03/04/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס עדשים כתומות

חבילת עלי מנגולד

2 שיני שום, פרוסות

שליש קוביית גבינה בולגרית, מפוררת

שליש כוס שקדים (פרוסים או שבבים), קלויים

2 גבעולים גדולים של בצל ירוק, קצוצים

מלח

2-3 כפות שמן זית

לימון סחוט

אם רוצים: עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את העדשים: שוטפים היטב, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים מהברז ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים טועמים את העדשים – אם הן מוכנות אבל עדיין נגיסות מכבים את האש. הן צריכות להיות מבושלות עד לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.

2 בזמן שהעדשים מתבשלות מפרידים את המנגולד לעלים ירוקים וחלקים לבנים. קוצצים את שניהם.

3 מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ של המנגולד ומקפיצים עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את השום הפרוס ומקפיצים עוד כמה שניות. מוסיפים את העלים הקצוצים, מתבלים במלח ומטגנים עד שהם מתרככים וקמלים. אם יש מכסה למחבת – אפשר וכדאי לכסות אותה. מצננים.

4 מרכיבים את הסלט: מעבירים את כל המרכיבים לקערה, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. הסלט טעים חמים או קר מהמקרר.

בקרו בבלוג של עידית – טעים! 

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב בטטה קרמי

>> כל קסמי האפייה מחכים לכם אצלנו בבייקרי