סלט עדשים אדומות אסייתי
מחפשים את המרענן הרשמי שלכם לחורף הנוכחי? הגעתם למקום הנכון. סלט עדשים אדומות עם המון ירקות ועשבים ירוקים, שיבוא טוב לבדו וגם כמלווה לכל ארוחה
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 29/12/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לסלט:
כוס וחצי עדשים כתומות
1 בצל אדום, חתוך לפרוסות דקות
8 צנוניות, חתוכות לחצאי פרוסות דקות
חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק (או לפי מידת החריפות הרצויה)
חופן בזיליקום, קצוץ לרצועות דקיקות
שליש כוס עלי נענע
שליש כוס עלי כוסברה
2 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
1 כף רוטב סויה
מלח
להגשה:
חצי כוס בוטנים, קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 3 דקות (לא יותר, כדי שיתקבלו עדשים ששומרות על צורתן), עד לרמת אל דנטה.
2 מסננים את העדשים, ושוטפים אותן היטב במי ברז קרים.
3 כשהעדשים צוננות, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול, ומקשטים עם הבוטנים הקצוצים.