אוכל
צילום׃ עופרי זוטא, mako אוכל

סלט כוסמת ללא קלייה ודלועים

אנחנו יודעים מה עובר לכם בראש: משהו בסגנון "אנחנו לא אנשים של כוסמת". אז אנחנו מבטיחים לכם שאין שום קשר בין הכוסמת הרגילה לבין זו הירוקה והעדינה, שאינה קלויה. מה, יש כוסמת כזו? נו בטח שיש

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 25/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחרי שהפכנו כל דגן לסלט, הגיעה תורה של הכוסמת הירוקה - הכוסמת מהסוג הידידותי, שאינה קלויה, וטעמה מעודן מעודן וכמעט לא מזכיר את הגרסה הקלויה המוכרת. אם אתם בכלל אמיצים נסו לבשל אותה טיפה פחות ממה שצריך. ככה היא תתפצח לכם בפה, מה שיהפוך אותה לאפילו יותר מוצלחת.

מרכיבים (4 מנות):

לכוסמת:

2 כפות שמן זית

1 כוס גדושה כוסמת ללא קלייה

3 כפות בצל מטוגן יבש (להשיג בחנויות התבלינים)

רבע כפית מלח ועוד קצת

1 כוס מים

לדלעות הצלויות:

1 דלעת ערמונים, שטופה היטב וחתוכה (על קליפתה) לקוביות בינוניות

חצי דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

רבע כפית כמון

קמצוץ פלפל שאטה גרוס (אם אוהבים)

רבע כפית מלח

לתיבול:

חצי כפית בהרט (או מעט קינמון ואגוז מוסקט)

1 כפית סילאן טבעי

מיץ מחצי לימון

רבע כפית מלח (או לפי הטעם)

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מכינים את הדלעות: מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את הדלעות עם שמן הזית, הלימון, הפטרוזיליה והתבלינים, מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים 25-30 דקות.

2 מכינים את הכוסמת ללא קלייה: מחממים היטב סיר. מוסיפים את שמן הזית, הכוסמת, הבצל המטוגן היבש והמלח ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב (שימו לב שהבצל לא נשרף). מגביהים את הלהבה, מוסיפים את המים ומכסים. מביאים לרתיחה.

כוסמת ללא קלייה, סוגת (צילום: יחסי ציבור, סוגת)
כוסמת ללא קלייה, סוגת|צילום: יחסי ציבור, סוגת

>> לאתר סוגת

3 מנמיכים את הלהבה שוב ומבשלים 12 דקות, עד שכל המים נספגים (נסו לפתוח את הסיר לאחר 8 דקות ולטעום את הכוסמת. יכול להיות שתאהבו אותה יותר ככה, כשהיא לא מבושלת עד הסוף, מה שנותן לה טעם אגוזי ומרקם קראנצ'י).

4 מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות. פותחים ומצננים.

5 מערבבים את הכוסמת עם הדלעות הצלויות, מוסיפים את הבהרט, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפטרוזיליה. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

דלועים בתנור (צילום: עופרי זוטא, mako אוכל)
תכף יהיה פה טעים|צילום: עופרי זוטא, mako אוכל