אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

קציצות עוף וירקות עם קוסקוס

אם יש שני דברים שכל הילדים שאנחנו מכירים (וגם המבוגרים) תמיד רוצים, הרי הם קוסקוס וקציצות. מתכון שווה לארוחת צהריים מהירה (שעה כולל הכל) של קציצות עם עוף, ירקות, ורוטב מנגולד ולימון שכבש אותנו סופית

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 28/08/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 185 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

1 כוס קוסקוס, מוכן לפי הוראות היצרן

חצי ק"ג חזה עוף טחון

1 כפית מלח

2 וחצי כפיות חרדל דיז'ון גרגרים

1 גזר, קלוף

1 בצל, קלוף

1 קישוא קטן

צרור פטרוזיליה

ביצה

לרוטב:

2 כפות שמן זית

צרור עלי מנגולד

1 כפית מלח

מיץ מלימון אחד

2-3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מרסקים את הירקות והפטרוזיליה במעבד מזון.

2 מערבבים את כל החומרים ליצירת עיסה אחידה, ויוצרים קציצות. שומרים במקרר כ-10 דקות.

קוסקוס בינוני, סוגת (צילום: יחסי ציבור)
קוסקוס בינוני, סוגת|צילום: יחסי ציבור

3 מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומושחים אותה בשמן.

4 מסדרים את הקציצות על נייר האפיה. אופים כ-20 דקות או עד שהקציצות זהובות-שחומות (אם אוהבים אותן צלויות יותר, אופים עוד כמה דקות עד לקבלת הצבע הרצוי).

>> לאתר סוגת

5 מכינים את הרוטב: מפרידים את החלק הלבן (השדרה) מעלי המנגולד. קוצצים דק. מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ ומטגנים קלות כ-5 דקות. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, ממליחים, מערבבים היטב עד שהמנגולד הופך להיות "סמרטוטי". מוסיפים את המים ומיץ הלימון מביאים לרתיחה.

6 מכניסים בזהירות את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-5 דקות לספיגת טעמים.