אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט בורגול עם פלפלים קלויים

סלט צבעוני, קליל וטעים עם פטה, שקדים קלויים ואפילו קרעי בזיליקום, אבל השוס האמיתי פה הוא בכלל השילוב של הבורגול והפלפל הקלוי. הם כל כך טובים ביחד - שהחלטנו לאמץ קבוע. תחילתה של ידידות מופלאה

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 18/02/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

פלפל אדום

פלפל צהוב

כוס בורגול

2 כפות נענע קצוצה

כמה עלי בזיליקום, קרועים

חצי פלפל ירוק, קצוץ

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

חופן פרוסות של שקדים קלויים

גבינת פטה, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסדרים את הפלפלים בשלמותם על נייר אפייה ואופים 35 דקות, עד שהם משחימים.

2 בזמן שהפלפלים בתנור מכסים את הבורגול בהרבה מים ומניחים ל-20 דקות. לאחר מכן מסננים ומעבירים לקערה.

3 כשהפלפלים שחומים היטב מעבירים אותם לקערה, מכסים (או מכניסים לשקית) ומניחים ל-10 דקות.

4 מוציאים את הפלפלים, מקלפים אותם ומפרידים מהגרעינים. מערבבים את בשר הפלפלים בקערה עם מעט שמן זית ועם הנוזלים שהם הגירו.

5 מוסיפים לקערת הבורגול את עשבי התיבול, קרעים של פלפלים קלויים, פלפל ירוק חריף, מיץ לימון, שמן זית ומלח ופלפל. טועמים ומשפרים טעמים.

6 מעבירים לכלי הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומניחים גוש יפה של גבינת פטה.

>> בשבוע שעבר זללנו פה מנת בריאות של גריסים ופטריות
>> וריירנו על החצילים המטוגנים של הקוסם