אוכל

מוסקה עדשים צמחונית

לכבוד הדוד הצמחוני במשפחה ולכבוד כל מי ששומר כשרות הומצאה המוסקה הצמחונית הזאת, שמכינים עם עדשים במקום בשר ומרכיבים ממש כמו במקור. אל דאגה, החצילים שם במלוא עוזם, וגם רוטב הבשמל

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 28/11/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למלית העדשים:

500 גרם עדשים ירוקות

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

מלח

פלפל שחור טחון טרי

100 גרם רסק עגבניות

200 גרם (חצי כוס) עגבניות מרוסקות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

עלים מ-5 גבעולי תימין

לחצילים:

4 חצילים גדולים

שמן זית להברשה

מלח

פלפל שחור טחון טרי

1 כפית אורגנו מיובש

לרוטב בשמל קשקבל:

100 גרם חמאה

רבע כוס קמח

1 ליטר חלב קר

1 שן שום, כתושה

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט, מגורר

100 גרם קשקבל, מגוררת

לקישוט (לא חובה):

פרוסות עגבנייה

3 גבעולי תימין

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר גדול עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.

2 מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה.

3 מקלפים ופורסים את החצילים לאורכם לעובי כחצי ס"מ. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו. מסדרים בתבניות ואופים כ-20 דקות, או עד שהחצילים מזהיבים יפה.

4 בינתיים מכינים את מלית העדשים: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העדשים המבושלות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה ותימין ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות עם מכסה. טועמים ומתקנים תיבול.

5 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך ונהיה חלק. מתבלים בשום, מלח, פלפל, מוסקט וקשקבל, ומערבבים.

6 מרכיבים את המוסקה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים בתחתית תבנית פיירקס בינונית שכבה של פרוסות חצילים, מעליה שכבה של מלית עדשים, ושוב חצילים ושוב עדשים ושוב חצילים. מסיימים בבשמל ומשטחים לשכבה אחידה. אם רוצים מקשטים בפרוסות עגבנייה וגבעולי תימין.

7 אופים כ-30 דקות עד שהמוסקה שחומה ומבעבעת. מניחים לכרבע שעה לפני שחותכים, כדי ששכבות המאפה לא יקרסו (אפשר להכין מראש ולחמם מכוסה בתנור לפני ההגשה).