עוף צלוי עם אורז אדום ודלעת ערמונים
איך מכינים עוף בתנור שאי אפשר לעמוד בפניו? מוסיפים לתבנית אורז אדום (מפוצץ בערכים תזונתיים!) עם קצת סילאן ונענע, וגם דלעת ערמונים - שהיא אחד הירקות הטעימים ביותר שיש בנמצא. אחת, שתיים ויש צהריים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
בהיותי בת למשפחה פרסית גאה, אורז הוא המנחם הרשמי שלי. בהיותי שפית סקרנית אורז אדום הוא החבר הכי טוב שלי. קודם כל כי בכל פעם מחדש המפגש עם טעמו האגוזי המתקתק כובש את ליבי. אחר כך הצבע שלו, שמקשט כל מנה ברוב הדר, ורק בסוף בסוף אני נזכרת שהוא גם מאוד מזין ובריא. הבישול שלו דורש זמן ארוך אומנם (35 דקות), אבל אחר כך אפשר לשמור את השאריות במקרר ולהכין סלטים מופלאים.
מרכיבים (6 מנות):
4 כרעי עוף
6 יחידות דלעת ערמונים, נקייה מגרעינים וחתוכה לפלחים
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
חצי כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס (לא חובה)
לאורז:
4 כפות שמן זית
6 שיני שום, פרוסות גס
3 כוסות אורז אדום
6 כוסות מים
מלח
4 כפות סילאן
2 כפות נענע מיובשת
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם האורז: מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את השום. מערבבים 30 שניות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב כך שהאורז יהיה מצופה כולו בשמן ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות (אנחנו לא רוצים שהאורז יתרכך לחלוטין כי אחר כך אנחנו עוד שולחים אותו לתנור. אם תרצו לבשל אותו עד הסוף הוסיפו עוד 15 דקות בישול, ורק אז ערבבו פנימה את המלח והניחו לו לעמוד מכוסה בסיר למשך 10 דקות נוספות).
2 מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את האורז והנוזלים שנותרו בסיר עם המלח, הסילאן והנענע המיובשת, ומעבירים לתבנית צלייה.
3 מתבלים את הכרעיים היטב משני הצדדים במלח ופלפל ומניחים על האורז כשהעור פונה למעלה.
4 מערבבים בקערה דלעת, שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים בין הכרעיים, כך שיכסו את האורז. מכניסים את התבנית לתנור וצולים 45 דקות עד שעה.
5 מפזרים את אגוזי הלוז (לא חייבים) ומגישים.
*המתכון יעבוד נהדר גם עם אורז מלא רגיל ואורז מיקס.