אוכל

פשטידת ברוקולי ובצל טבעונית

את המתכון הבא לקלתית ולמלית כדאי לכם לשמור לנצח כבסיס לכל פשטידה טבעונית שתרצו להכין, עם כרובית, כרישה, אספרגוס או פטריות. אנחנו הלכנו על השילוב המקסים של ברוקולי ובצל, סתם כי בא לנו ואנחנו יכולים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 09/01/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 כפית מלח

80 מ"ל (שליש כוס) שמן

80 מ"ל (שליש כוס) מים קרים

למלית:

1 כוס אגוזי קשיו, אחרי השריה של לילה בקערה עם מים 

160 מ"ל (שני שליש כוס) מים

1 כפית שמרי בירה

2 שיני שום, כתושות

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

כף עלי תימין

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט טחון

תוספת ירק:

2 כוסות פרחי ברוקולי, חלוטים

1 בצל סגול, פרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את הקלתית: מעבדים את כל חומרי הבצק בקערה בעזרת הידיים.

3 מרדדים ומרפדים תבנית פאי בגודל 25*20 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

4 אופים אפייה ראשונית של כ-15 דקות.

5 מכינים את המלית: מעבדים את הקשיו עם יתר חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת מרקם של ממרח סמיך.

6 יוצקים את המסה שהתקבלה לקלתית, מניחים מעל ובתוך המלית את פרחי הברוקולי ופרוסות הבצל, מזלפים מעט שמן זית ואופים 20-25 דקות או עד שהמלית מזהיבה ויפה.

7 מצננים מעט את הפשטידה, כדי שתתייצב, פורסים ומגישים.