צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
לביבות זוקיני ופטה בחצי שעה
רפרוף זריז על רשימת המרכיבים של המתכון הזה, של חביבת המערכת מיכל אפשטיין מ"מאסטר שף", הספיק כדי שנרוץ לקנות זוקיני ונמהר למטבח. חצי שעה של גירוד-ערבוב-טיגון - והן מוכנות לזלילה המונית
מיכל אפשטיין | mako אוכל
| פורסם 13/12/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
3 זוקיני
חצי בצל סגול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
קליפה מגוררת מלימון אחד
60 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח תופח
2 ביצים
כף זרעי כוסברה כתושים
150 גרם גבינת פטה
שמן לטיגון
להגשה:
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מגרדים את הזוקיני על פומפייה וסוחטים טוב טוב מכל הנוזלים. מאוד חשוב שהבלילה תהיה יבשה.
2 מערבבים את כל חומרי הלביבות.
3 מחממים שמן במחבת רחבה. כשהשמן חם מספיק יוצרים כדורים שטוחים בעזרת כף או בידיים ומכניסים לשמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה ומניחים על נייר סופג.
4 מגישים עם שמנת חמוצה.