אוכל
צילום׃ רעות עזר, mako אוכל

בצל ממולא בכוסמת ועשבי תיבול ברוטב רימונים

את המנה הזו אנחנו ממליצים לכם להגיש בשבועות אבל גם בכל יום אחר בשנה, ולא משנה אם אתם צמחונים, טבעונים או לחלוטין זוללי בשר מהשורה. למה? כי זה פשוט כל כך, אבל כל כך טעים, שהכי חבל לפספס

רעות עזר | mako אוכל | פורסם 10/05/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 188 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-30 יחידות:

10 בצלים, קלופים

למילוי:

2 כוסות כוסמת ללא קלייה

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן גדול, קצוץ

1 עגבנייה, קצוצה

צרור פטרוזיליה, קצוץ

2 ענפי סלרי, קצוצים

חצי צרור עלי נענע, קצוץ

מיץ מלימון אחד

כף שטוחה בהרט

3 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

מלח

לרוטב:

3 כפות סילאן

רבע כוס רכז רימונים

רבע כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

1 כוס מים

מלח

אופן ההכנה:

1 חורצים לאורך הבצלים חתך עד הליבה, וחולטים אותם במים רותחים למשך 20 דקות, עד שהם מתרככים מעט וניתן לראות את הגלדים מתחילים להיפרד זה מזה.

2 מבשלים את הכוסמת במים רותחים למשך 7 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים, מסננים שוב ומעבירים לקערה.

כל המתכונים לשבועות

3 מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד להשחמה. מעבירים לקערה עם הכוסמת ומוסיפים את שאר מרכיבי המילוי.

4 ממלאים את הבצלים: מניחים כף מהמילוי במרכזו של כל גלד ומגלגלים כלפי פנים.

5 מסדרים את הבצלים הממולאים בצפיפות בסיר שניתן להכניס לתנור.

6 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.

7 לאחר 45 דקות מסירים את המכסה. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את הסיר הפתוח וצולים 20 דקות עד שהבצלים משחימים יפה.