אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

רטטוי עם ירקות צלויים ואורז

אחרי ארוחות סוף השבוע הכבדות החשק לבשר יורד ואנחנו מתחילים לחפש פתרונות לארוחות קלילות יותר. התבשיל הזה, שמבוסס על חצילים, קישואים ועגבניות, הוא קל להכנה, אבל בעיקר נורא טעים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 18/10/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זה מתכון די קלאסי לרטטוי, אבל במקום לטגן את הירקות צליתי אותם בתנור – גם כדי לתת להם צלייה אחידה וגם כדי לקצר זמני טיגון במחבת. שימוש בפסאטה (Passata) חוסך טיפול בעגבניות ונותן לנו רוטב נטול מאמץ ומהיר. 

מרכיבים (5 מנות):

2 חצילים

3 קישואים / זוקיני

2 פלפלים אדומים

2 בצלים

4 שיני שום

מלח

מעט תימין

700 מ"ל (בקבוק) Passata (עגבניות מרוסקות ומסוננות, מגיעות בבקבוק זכוכית)

כף חומץ בלסמי

שמן זית

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות, על תכנית טורבו. 

2 פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ. את הקישואים והפלפלים חוצים לאורך (ונפטרים מהזרעים והגבעול של הפלפל). מסדרים את הירקות על 2 תבניות גדולות ומרופדות בנייר אפייה, מושחים בשמן זית (כדאי עם מברשת, אבל לא חובה), זורים מלח ואופים עד השחמה, 30-20 דקות.

3 בינתיים מבשלים אורז: שוטפים היטב את האורז, מעבירים לסיר, מוסיפים 4 כוסות מים רותחים וסוגרים את המכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות (סה"כ מרגע סגירת המכסה). משאירים עם מכסה סגור עד השימוש.

4 לקראת סיום צליית הירקות בתנור מחממים מחבת גדולה מאוד בעלת שוליים גבוהים (או סיר, אם אין לכם כזאת). 

5 חותכים את הבצלים לחצי, וכל חצי לשמיניות או שישיות, תלוי בגודל הבצל. קוצצים או כותשים את השום. 

6 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מתרככים ומשחימים מעט. מוסיפים את השום והתימין לכמה שניות, רק עד שמריחים ריח של שום מטוגן ומוסיפים את הירקות הקלויים (ראו הערות בסוף). מוסיפים פסאטה וממלאים את הבקבוק במעט מים. מנערים ומוסיפים גם את המים האלו למחבת, יחד עם החומץ הבלסמי ומלח. מבשלים על אש גבוהה כ-5-7 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט ומסמיך. טועמים ומתקנים תיבול ומורידים מהאש. מגישים עם האורז.

 הערות:

* לפני שמוסיפים אותם למחבת, חותכים את הקישואים למקטעים (עושים את זה בזמן שהבצל מיטגן). אם מספיקים, אפשר לחתוך מעט גם את הפלפלים והחצילים – עורמים את העיגולים אחד על השני וחוצים לשניים או לשלישים. אם זה מסתדר, אפשר גם לשלוף לפלפל את העור, אבל זה לא קריטי. אם אתם רואים שהשום מתחיל להישרף לכם ועוד לא הספקתם לחתוך את הירקות, אפשר להוסיף את הפסאטה למחבת ורק אז את הירקות.

 

* התוצאה הסופית צריכה להיות די נוזלית, אבל לא מדי – גם בשביל שיהיה עם מה להרטיב את האורז וגם כשהרטטוי מתקרר, הוא מתייבש עוד יותר. לכן מוטב לא לצמצם מדי את הרוטב. 

 

>>בשבוע שעבר הכנו מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד
>>והנה מתכון לכריך מעורב ירושלמי
לא יודעים מה לבשל השבוע? בואו לפייסבוק שלנו