צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
סלט עדשים שחורות עם גזר ועשבי תיבול
סלט העדשים הזה ממש מתחנן שתגישו אותו עם יוגורט חמצמץ - הוא, בתמורה, מבטיח לתפקד על תקן מזגן קטן, שגם ירענן אתכם וגם ישביע את הבטן המקרקרת
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 15/05/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
חצי בצל סגול, קצוץ דק
צרור בצל ירוק, קצוץ
1 כוס עלי נענע, קצוצים דק
2 גזרים, קלופים ומגוררים גס על פומפייה
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
חצי כפית מלח
רבע כפית כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים בסיר קטן עם הרבה מי ברז (המים צריכים להגיע עד כפול מגובה העדשים) כ-15 דקות אחרי הרתיחה, או עד שהעדשים מוכנות אך לא רכות מדי (מצב אל דנטה). מסננים ושוטפים את העדשים במי ברז, להפסקת הבישול וקירור.
2 מעבירים את העדשים לקערה יחד עם כל שאר המצרכים, ומערבבים היטב.
3 טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך, ומגישים.
* הסלט נשמר היטב במקרר כשלושה ימים.
לאתר של עופרי - ערן הגנן