אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלט עדשים שחורות עם גזר ועשבי תיבול

סלט העדשים הזה ממש מתחנן שתגישו אותו עם יוגורט חמצמץ - הוא, בתמורה, מבטיח לתפקד על תקן מזגן קטן, שגם ירענן אתכם וגם ישביע את הבטן המקרקרת

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 15/05/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שלושת רבעי כוס עדשים שחורות

חצי בצל סגול, קצוץ דק

צרור בצל ירוק, קצוץ

1 כוס עלי נענע, קצוצים דק

2 גזרים, קלופים ומגוררים גס על פומפייה

3 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

חצי כפית מלח

רבע כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר קטן עם הרבה מי ברז (המים צריכים להגיע עד כפול מגובה העדשים) כ-15 דקות אחרי הרתיחה, או עד שהעדשים מוכנות אך לא רכות מדי (מצב אל דנטה). מסננים ושוטפים את העדשים במי ברז, להפסקת הבישול וקירור. 

2 מעבירים את העדשים לקערה יחד עם כל שאר המצרכים, ומערבבים היטב.

3 טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך, ומגישים.

* הסלט נשמר היטב במקרר כשלושה ימים.

לאתר של עופרי - ערן הגנן

>> בשבוע שעבר הלכנו על עדשים כתומות בתיבול אסייתי

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?