צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
תבשיל אורז ועוף בתיבול ערבי
ריחות של הל, ציפורן וקינמון תמיד פותחים לנו את התיאבון, וכששלושתם מופיעים במתכון אחד - זה כבר סימן טוב. עכשיו רק מוסיפים עוף, אורז, חמוציות, בצל מטוגן ואת העובדה שהאוכל על השולחן תוך פחות משעה. קנינו
מיכל אפשטיין | mako אוכל
| פורסם 24/12/15
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כפות שמן זית
בצל, פרוס דק
4 כרעיים
10 תרמילי הל
1/4 כפית ציפורן טחון
2 מקלות קינמון
מלח
פלפל שחור
כוס ושני שליש אורז בסמטי
כוס חמוציות
2 ורבע כוסות מים רותחים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 במחבת רחבה מטגנים את הבצל הפרוס ב-2 כפות שמן זית על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, עד שהבצל מתקרמל מעט.
2 בינתיים מערבבים בקערה את העוף עם התבלינים ושאר שמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.
3 מוציאים את הבצל המטוגן מהמחבת ומעבירים לקערה. משחימים במחבת החמה את העוף משני צדדיו.
4 כשהעוף שחום יפה מוסיפים את האורז, הבצל המטוגן, החמוציות ועוד מלח. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.