אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט קוסקוס ופירות קיצי

חם לכם מדי בשביל לאכול? כנראה פשוט עוד לא פגשתם את המנה הקיצית המושלמת - כזו שמוכנה בדקות, משמחת את הלב ויושבת קל קל על הגוף. מה למשל? סלט הקוסקוס הזה, עם הפירות, העלים והרעננות המתפרצת

איילת לטוביץ' | mako אוכל | פורסם 16/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקיץ הזה סחט מאיתנו את הכוחות. גל חום מתובל בלחות הוא ערובה לחוסר רצון להזיז ולו שריר. יש מי שהחום פוגם לו גם בתיאבון, אך מאחר שאני משתייכת דווקא לאלו שהחום מדייק להם את התיאבון – העליתי באוב מתכון קליל ביותר להכנה ולאכילה, מרהיב ביופיו וכמובן טעים. עכשיו גם מגיע החלק שבו אני מתהדרת בקוסקוס אינסטנט שלי. כן, אינסטנט! כי כשמדובר בסלט – זה בדיוק מה שנדרש, ותתפלאו, גם אותו אפשר להכין ככה ככה ולא בדיוק. אז הנה כל התורה כולה.

 

מרכיבים (2 מנות):

1 כוס קוסקוס מהיר הכנה (דק או בינוני)

1 כוס מים רותחים

1 כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

לסלט:

1/2 מנגו, קלוף ופרוס דק

1 שזיף, פרוס דק

1 אפרסק, פרוס דק

15 ענבים שחורים (זן סייבל מעולה במיוחד), חצויים

מיץ מליים אחד או מחצי לימון

קורט פלפל שאטה טחון (לא חובה)

מלח

מעט שמן זית

חופן עלי בייבי, שטופים (אפשר להחליף בחסה סלנובה)

חופן עלי תרד, שטופים

אופן ההכנה:

1 מעבירים את הקוסקוס לקערה. מרוקנים מכוס המים הרותחים כף וחצי מים ומוסיפים את השמן. חשוב מאוד להשתמש באותה כוס, בעלת אותו נפח בדיוק – למדידת כמות הקוסקוס וכמות המים. מוסיפים למים מלח ופלפל שחור, בוחשים היטב ויוצקים על הקוסקוס.

2 מערבבים את הקוסקוס במזלג, מכסים בניילון נצמד ומשאירים לעמוד 7 דקות. חוזרים על פעולת הערבוב במזלג, טועמים ומתקנים תיבול. מכסים שוב ומצננים.

3 מערבבים בקערה את הפירות, מיץ הליים, התבלינים ושמן הזית. משאירים לעמוד 5 דקות.

4 מוסיפים את העלים והקוסקוס לקערת הפירות, מערבבים היטב ומגישים.

איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.

 

>> בשבוע בשעבר הכנו שיפודוני עוף מופלאים בסוכר חום

>> ולקינוח: פנקוטה טירמיסו מופתית